Gratinerade pilgrimsmusslor.

 
 
4 portioner.
 

250 g pilgrimsmusslor
½ dl pankos
30 g mjukt smör
1 st schalottenlök
1 ½ tsk  vitlökspeppar
3 msk vitt torrt vin
2 msk hackad persilja
 1 msk pressad citronsaft
 4 msk majonnäs
rostat vitt bröd eller lantbröd

 

 

Smula samman panko och smör lätt.

Blanda hackad schalottenlök och de råa lätt tinade pilgrimsmusslorna med vitlökspeppar och vitt vin. Låt ligga en stund.

Ta upp musslorna, lägg i en vid form och smula över pankosmöret. Sätt på grillen, 250° C och grilla 1-3 minuter tills pankosmöret blivit gyllenbrunt. Innertemperatur på musslorna ska vara ca 50° C.

Pressa citronsaft över och strö på hackad persilja. Servera genast tillsammans med ett gott bröd och majonnäs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0