Pasta med lax och sparriskräm.

 
 
4 portioner.
 

300 g bandpasta
400 g laxfilé
2 tsk olja, till stekning

 

Sparriskräm:

1 knippe grön sparris
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl citronmeliss
1 dl babyspenat, spara lite till serveringen
salt & peppar

 

Koka pastan.

 

Krydda laxen med salt och peppar, stek i stekpanna cirka 4 minuter på varje sida.

 

Skölj sparrisen och skär bort den nedre träiga delen. Skär i tunna strimlor med potatisskalare. Koka dem i grädden i 1–2 minuter, så de fortfarande har spänst. Tillsätt citronmeliss och babyspenat. Krydda med salt och peppar.

 

Vänd ner den avrunna pastan i sparriskrämen och lägg upp i tallrikar. Dra loss bitar av laxen och fördela på tallrikarna. Strö över lite extra babyspenat, krydda med salt och peppar och servera genast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0