Pastagratäng med fläskfile, soltorkade tomater och ädelost.

 
 
400 g gnocchi ( som en öppen snäcka)
500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor
12 champinjoner, dela i kvartar
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja, strimla
8 cocktailtomater, delade i kvartar
10-15 färska basilikablad, finstrimla
1,5 dl riven ost
140 g gräddädelost
4 dl vispgrädde
 
 
Ugn 175 °
 
Koka pastan al dente i saltat vatten.

 Förväll champinjonerna i en stekpanna tills vattnet dunstar. Häll i någon msk vatten från början så sätter processen igång fortare och vattnet i svampen dunstar – samt att de slipper bränna fast i pannan.
 Salta och peppra svampen, häll upp i en skål.

Lägg cocktailtomaterna, soltorkade tomaterna och basilikan i skålen med förvällda svampen.
 
Stek fläskfilen och krydda den med salt & peppar.
 
Blanda ner allt i en ugnsfast form.
 Strö över riven ost fördelat över hela och smula gräddädelosten fint över hela formen.
 Avsluta med att hälla över grädde, salta och peppra.
Sätt in i ugnen i 15-20 min.
 
Servera med en god sallad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0