Skaldjursgryta med rotfrukter.
1 lök, skär i små tärningar
8 mandel potatisar, skär i små tärningar
2 morötter, skär i små tärningar
2 msk smör
1 msk tomatpure
5 dl vatten
4 msk hummerfond
5 dl grädde
600 g laxfile, skär i mindre bitar
2 msk citron saft
500 g räkor
Citron fraiche:
crème fraiche
citronzest
svartpeppar
Bryn lök, morötter och potatis sakta i en kastrull i smöret. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt det koka sakta i 10-15 minuter tills rotfrukterna börjar bli mjuka.
Sjuda laxen i 1 minut tillsammans med rotfrukterna. Rör i räkorna och smaka av med salt, peppar, citron och fond.
Rör samman crème fraiche med citronzest och svartpeppar.
Servera grytan i varma tallrikar med en klick citron fraiche på toppen. Servera grytan tillsammans med valfritt tillbehör.
Kommentarer
Trackback