Cheesecaketårta med dulce de leche och blåbär.

 
Botten:
1 springform, 20 ca i diameter
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
 
 

Cheesecake:
4 gelatinblad
3 äggulor
1 dl strösocker
300 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde

 

Övrigt :
1/2 burk dulce de leche
1 ask blåbär, färska
florsocker
mynta

 

Sätt ugnen på 175 grader.


Vispa ägg och socker till tårtbotten luftigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en skål och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Fördela smeten jämnt i smord och mjölad form och grädda i ugnen 15 minuter eller tills botten känns färdig. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna helt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål. Vispa äggulorna tillsammans med sockret i en bunke. Vispa ihop färskosten med grädden i en annan bunke till krämig och fast konsistens. Rör ihop äggsmeten med färskostsmeten.

 

Ta ut gelatinbladen ur vattnet (krama inte bort vattnet) och värm i mikrovågsugn i ca 30 sekunder eller tills gelatinbladen har smält. Blanda ihop ca 1 1/2 -2 dl cheesecakesmet med gelatinbladen först, och blanda sedan ihop allt. Blanda noggrant så det inte finns klumpar av gelatin kvar. Dra cheesecakesmeten igenom en sil direkt i springformen ovanpå tårtbotten.

Rör runt lite i dulce de leche-burken (då blir den lösare) och häll över i en spritspåse.

 

Spritsa dulce de leche i en virvel precis som på bilden och banka formen på bänken några gånger så en del av swirlen hamnar under cheesecakesmeten. 
Ställ i frysen i minst 3 timmar.

 

Lossa springformen genom att värma sidorna med en varm, blöt kökshandduk.

Garnera med färska blåbär, florsocker och mynta som blir en fräsch överraskning!
Låt stå i rumstemperatur i minst 20 minuter innan den avnjuts.

 Värm även dulce de leche (som jag fick över) ihop med lite vispgrädde och så blir det en  sås som  hälls över till servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0