Twixpaj.

 
 

Pajskal:

120 g rumstempererat smör

3 dl vetemjöl

1 dl florsocker

2 äggulor

1 msk vatten

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.

Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills den inte är glansig längre.Ta bort aluminiumfoliet och grädda det i ytterligare 15 minuter. Låt pajskalet svalna ordentligt innan du fyller det med kola.

 

  Kola:

150 g smör

2 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

3 dl vispgrädde

 

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter.

Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).

Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåpet för att stelna.

 

 

Mjölkchokladganache :

200 g mjölkchoklad

0,5 dl vispgrädde

flingsalt

mjuka kolor klippta i mindre bitar

 

Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.

Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll grädden över chokladen och rör om till en jämn smet. Bred ut mjölkchokladganachen över kolan och dekorera med flingsalt och mjuka kolor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0