Hamburgare med lingonchutney.

 
Hamburgare:
700 g älgfärs
1 tsk  torkad rosmarin
salt & peppar
4 skivor västerbottensost
 
 
 
Dressing:
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 - 2 msk riven pepparrot
1 tsk  flytande honung
 
 
 
Lingonchutney:
1 st  stor rödlök
1 msk rapsolja
1 st lagerblad
1 st kanelstång
250 g lingon, tinade
1 dl lönnsirap
½ dl balsamvinäger
1 krm salt
 
 
 
Blanda färsen med rosmarin, salt och nymald svartpeppar efter smak. Forma till 4 burgare.
Stek eller grilla cirka 3 minuter på ena sidan. Vänd och lägg en skiva ost på varje och stek eller grilla på andra sidan lika länge.
 
Ställ pannan åt sidan och låt burgarna ligga kvar medan du förbereder resten.
Rör ihop ingredienserna till dressingen.  Rosta bröden och klicka på dressingen på hälften av dem. Lägg på sallatsblad och burgarna. Servera med lingonchutney.
 
Lingonchutney:
Skala och hacka löken. Hetta upp oljan och fräs lök, lagerblad och kanelstång utan att det bränns. Tillsätt lingon, lönnsirap och balsamvinäger samt salt. Låt det sjuda under lock i cirka 15 minuter tills vätskan kokat in. Låt svalna innan du häller upp på en burk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0