Räkcocktail med ingefärsdressing.

 
 
 
Räkor efter behag
 
 
Syltad lök:
 
1 liten silverlök
2 msk strösocker
4 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
1/2 kruka mynta
 
 
Dressing:
 
1/2 röd peppar
2 msk riven färsk ingefära
2 msk majonnäs 
1 dl crème fraiche
salt & peppar
 
 
 
Räkcoctail:
 
1/2 dl cashewnötter
1 mogen mango
1 avokado
1 liten gemsallad
 
 
 
Syltad lök: Skala och skiva löken tunt. Blanda socker, ättikssprit och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och låt det koka upp. Låt löken svalna i lagen. Plocka och strimla myntabladen. Blanda ner myntan i löken precis innan servering.
 
Dressing: Kärna ur och strimla chilin. Skala och riv ingefäran. Blanda  crème fraiche, majonnäs, chili och ingefära. Smaksätt med salt och peppar.
 
Räkcocktail: Hacka nötterna fint och rosta dem i en torr och het stekpanna.
 
Skala, skär bort kärnan och skiva mangon tunt. Dela, kärna och gröp ur avokadon med en sked. Skär avokadon i skivor. Strimla salladen fint.
 
Skala eller låt räkorna rinna av.
 
Lägg salladen i vida glas. Lägg på mango, avokado och räkor. Ringla över dressingen, toppa med syltad lök och cashewnötter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0