Kaffekakor.

Tyvärr ingen bild ännu, men de här kakorna är så goda att du kan äta dem direkt från frysen. Lite pyssel är det att göra dem, men inte så farligt.
 
Ugn 175 grader.
 
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
½ tsk bakppulver
 
Fyllning / smörkräm:
 
75 g smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Hacka samman alla ingredienser till kakorna. Arbeta degen smidig. Gör 2 rullar ca 3 - 4 cm tjocka och lägg i kylen en liten stund. Skär sedan ca ½ cm tjocka skivor och lägg på en smord form och grädda.
 
Under tiden kakorna gräddas kan du göra smörkrämen. Blanda ihop allt till en slät kräm. När kakorna har svalnat brer du på smörkrämen på kakan och lägger på ett lock av den andra kakan, så att de blir dubbla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0