Köttfärspaj.
En god paj med stuvning och sparris.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
3 dl greve ost, riven
200 g smör
1 krm salt
1 dl kallt vatten
Blanda ihop allt och låt stå kallt en stund. Tryck ut degen i en rund pajform och grädda i 225 grader i 10 minuter.
Köttfärsröra:
3 hg köttfärs
1 stor lök, hackas
salt & peppar
2 vitlöksklyftor, pressade
Bryn köttfärsen och blanda i kryddorna. Lägg i det förgräddade pajskalet.
Stuvning:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
Smält smöret och rör i mjölet. Späd med grädden. Koka ihop den. Häll stuvningen över köttfärsen och lägg på vit sparris. Strö över riven ost och grädda i 200 grader i 30 minuter.
Servera med en god sallad och en brödskiva.
Kommentarer
Trackback