Köttfärspaj.

 
 
En god paj med stuvning och sparris.
 
Pajdeg:
 
3 dl vetemjöl
3 dl greve ost, riven
200 g smör
1 krm salt
1 dl kallt vatten
 
Blanda ihop allt och låt stå kallt en stund. Tryck ut degen i en rund pajform och grädda i 225 grader i 10 minuter.
 
Köttfärsröra:
 
3 hg köttfärs
1 stor lök, hackas
salt & peppar
2 vitlöksklyftor, pressade
 
Bryn köttfärsen och blanda i kryddorna. Lägg i det förgräddade pajskalet.
 
Stuvning:
 
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
 
Smält smöret och rör i mjölet. Späd med grädden. Koka ihop den. Häll stuvningen över köttfärsen och lägg på vit sparris. Strö över riven ost och grädda i 200 grader i 30 minuter.
Servera med en god sallad och en brödskiva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0