Mintchokladpannacotta med frostade hallon.

 
En lättlagad dessert som kanske passar till nyårsafton. Den går bra att göra dagen innan och jag tror att du kan byta till vilken choklad som helst. Ta den du gillar.
 
6 personer.
 
3 st gelantinblad
5 dl vispgrädde
150 g mintkrokant, hackad ( mjölkchoklad, inte mörk )
hallon
florsocker
 
Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull och koka upp. Tillsätt chokladen. Ta kastrullen från plattan och lägg i gelantinbladen ( som du kramat ur vätskan från ) rör om tills det har smält. Sila pannacottan ( mintkrokant bitarna smälter inte utan blir en klump )  och häll i portionsformar. Ställ i kylen minst 2 timmar. Vid servering lägger du på hallon och siktar florsocker på så att det ser ut som att det snöat lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0