Tortillachips tallrik med chilikyckling.
Snabbt och gott. Receptet kommer från Old El Paso.
4 personer.
Ingredienser:
1 påse tortillachips eller nachochips
250 g kyckling, tärnad i mindre bitar
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk smör
1 påse tacokrydda
1 burk green chili
1 dl tacosalsa eller liknande
1 dl creme fraiche
½ msk soja
6 dl riven ost, går bra att ta mindre mängd
Gör så här:
Lägg ut chipsen på varje tallrik ( cirka 25 st / person ). Fräs kycklinkött, lök och vitlök i lite smör. Tillsätt kryddmixen, green chili, salsa, creme fraiche och soja. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Bred ut blandningen över chipsen på varje tallrik. Strö på osten. Värm varje tallrik i mikron i cirka 5 minuter ( tills osten smält ). Toppa med jalapenos eller någon salsa som du gillar. Klart att äta.
Kommentarer
Trackback