Teri Yaki.

 
 Ingredienser:
 
500 gram nötkött tex utskuren biff, skär i strimlor
1 tsk salt
2 msk sesamfrön
riven färsk ingefära till garnering
 
Marinad:
 
 
2 msk olja
3 msk soja
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk sambal oelek
1 msk socker
 
Gör så här:
 
Blanda ihop marinaden och lägg i det strimlade köttet och låt stå kallt i 30 minuter eller längre.
Hetta upp en wokpanna eller gryta, utan fett. Lägg i köttet lite i taget och låt det fräsa hastigt ( på hög värme ) och salta. När köttet är klart strör du över sesamfrön och riven ingefära. Servera med ris och grönsaker om du vill.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0