Hallonpannacotta med skogskaramell.
Smaskens. Tänk på att pannacottan ska göras dagen innan servering.
8 personer.
4 gelatinblad
1 liter vispgrädde
1 dl socker
125 g hallon
Skogskaramell:
4 msk socker
§½ dl vatten
125 g björnbär
125 g hallon
1 vaniljstång
Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter och krama sedan ur dem ordentligt. Blanda grädde, socker och hallon i en kastrull och koka upp det. Passera det genom en sil och lägg i gelatinbladen och låt det smälta under omrörning. Låt svalna. Häll upp i snygga glas och låt stå i kylen 1 dygn.
Skogskaramell:
Blanda allt i en kastrull och koka i 5 minuter. Låt kallna. Sila och fördela sedan på den färdiga pannacottan.
Kommentarer
Trackback