Dajmtårta.

 
En enkel, söt och snabbbakad tårta. Räcker till många.
Gör den i en långpanna som du smörar och strör lite ströbröd i så att det inte fastnar.
 
Botten:
5 ägg ( 5 vitor + 3 gulor )
3 kkp strösocker
1½ kkp ljummet vatten
3 kkp vetemjöl
3 tsk bakpulver.
 
Smörkräm:
2 äggulor
200 g smör
2 kkp strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering:
3 dl vispgrädde
1 dubbel dajm, hackad
 
Vispa ägg och socker. Blanda i resten och häll smeten i långpannan. Grädda i 20 min på 175 grader. Rör ihop smörkrämen, men blanda i de 2 öggulorna sist. Bred ut smörkrämen på den varma kakan. Hacka med en gaffel så att krämen tränger ned i kakan. När kakan svalnat breder du på vispad grädde och hackad dajm.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0