Rågmjölsgröt med äppelkompott.
Nu blir det gröt. Ett billigt och nyttigt lunch alternativ. Du behöver inte använda äpplen till kompotten utan ta det du har hemma, vi tog päron. Hasselnötterna kan du också skippa och ta tex solrosfrön, pumpakärnor eller sötmandel.
4 portioner.
2 dl rågmjöl, om du tar grovt rågmjöl som vi gjorde måste du ta cirka 3 dl
1 liter vatten
1 dl russin
1 kanelstång
1 tsk salt
Kompott:
2 äpplen, skurna i tärningar
1 msk strösocker, går att hoppa över
1 msk vatten
1 dl hasselnötter
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till gröten och småputtra i cirka 10 minuter. Rör om då och då för det vill fastna i botten.
Kompott:
Lägg äppelbitar, socker och vatten i en kastrull och låt koka 1 5 minuter. Koka försiktigt så äppelbitarna inte går sönder. Lägg i nötterna.
Ät.
Kommentarer
Trackback