Laxburgare med olivmajonnäs.
Jättegoda burgare som du kan grilla eller steka. Om du tänker på kalorier så är själva burgaren kalorisnål och du kan göra olivröran på kvarg, minska på oliverna och utesluta majonnäs.
4 portioner.
600 g laxfilé, skär i så små bitar som du kan
1 st. knipplök, hackas
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 msk dijonsenap
1 msk bladpersilja, hackas
0,5 dl olja till pensling
Olivmajonnäs.
250 g svarta oliver, hackas
2 msk persilja, hackas
2 msk kapris, hackas
1 st. knipplök, hackas
0,5 dl majonnäs
0,5 citron, pressad saft
Blanda ihop allt och forma till burgare. Pensla med olja så att de inte fastnar på grillen. Du kan lägga dem på folie eller grillpanna. Grilla båda sidorna, sammanlagt 5 minuter.
Blanda ihop allt till majonnäsen. Servera med lite sallad och ett bröd.
Kommentarer
Trackback