Rissallad till många personer.
Det här recpetet har jag fått av Birgit och det är jättebra för det räcker till många.
30 personer.
½ dl olja
1 msk curry
½ tsk gurkmeja
1 liter ris
2 liter vatten
½ msk salt
4 hönsbuljongtärningar
Grönsaker:
2 purjolökar, hackas
4 röda lökar, hackas
½ dl olja
8 tomater, skär i mindre klyftor
Dressing:
1 dl pressad citron
3/4 dl olja
2 tsk salt
Gör så här:
Värm oljan. Fräs lök och paprika i några minuter. Lägg över på en tallrik. Värm oljan i en kastrull och fräs curry i några minuter. Tillsätt gurkmeja och ris, fräs ytterligare under omrörning. Häll på vatten och salt. Låt koka i 20 minuter tills riset är klart. Vispa ihop dressingen.
Blanda ris, grönsaker och dressing.
Kommentarer
Trackback