Italiensk laxlasagne.

 
En god lasagne som det är lite pyssel med.
4 portioner.
 
10 cm purjolök, finhacka
100 g kallrökt lax i tunna skivor, skär i bitar
4 plommontomater
½ dl pinjenötter, torr rostas
400 g färsk spenat
1 msk olja
300 g färsk lax i bit, skär i tunna bitar
6 lasagneplattor
 
Sås:
 
1 - 2 tsk majsstärkelse
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 msk finhackad gul lök
4 dl gräddmjölk
1 dl riven parmesanost
salt & peppar
 
Sås:
Rör ut majsstärkelsen i ett glas med lite vatten. Koka upp vin, buljongtärning, lök och gräddmjölk i en kastrull och småkoka sedan i 5 minuter. Red såsen med majsstärkelsen och blanda ned parmesanosten. Salt & peppar.
 
Koka upp vatten i en kastrull. Snitta tomaterna lite i toppen och lägg ned dem i det kokande vattnet, låt ligga i 2 minuter. Ta upp dem och spola dem under rinnande vatten. Ta av skinnet, skär i klyftor och skär sedan bort kärnhuset. Skär tomatköttet i mindre bitar.
Ugn 175 grader.
Låt spenaten mjukna på svag värme i lite olja i en stekpanna. Salta & peppra.
Varva alla ingredienser i en smord eldfast form. Börja och avsluta med såsen.
Gratinera i ugnen i 40 minuter.
Servera med en god sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0