Mozzarella och tomatpaj.

 
En god paj.
 
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Blanda snabbt ihop till en deg och tryck ut i en pajform. Låt stå kallt och vila i en halvtimme. Förgrädda i 10 minuter på 200 graders värme.
 
Fyllning:
5 stora tomater, delas i stora bitar, ta bort kärnorna, spara en som skivas till garnering
250 g mozzarella, skär i skivor
2,5 dl mellangrädde
2 vitlöksklyftor, hackas
1 kruka basilika, hackas och spara några blad till garnering
1 dl riven parmesanost
4 ägg
salt & peppar
 
Fräs tomater, vitlök och basilika i olivolja en stund. Fördela röran och parmesanosten på den förgräddade botten. Vispa ägg och grädde, salt & peppar och häll blandningen över röran i pajskalet. Lägg på den tunt skivade tomaten och grädda i ugnen 40 - 45 minuter på 200 grader tills stelnat och fått en vacker gyllene ton. Garnera med några basilikablad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0