Mandelpotatis gratäng med kantareller.

 
Om du är less att äta den traditionella gratängen så är det här ett alternativ.
 
4 - 6 portioner.
800 g mandelpotatis, skiva eller skär i stavar
200 g kantareller, är de stora så kan du skära dem i bitar
1 gul lök, finhackas
2 msk smör
½ tsk salt + 1½ tsk salt
1½ dl riven västerbottensost
½ tsk timjan
2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
 
Stek kantarellerna i smör tills de fått fin färg, tillsätt löken och låt den steka med 2 - 3 minuter. Krydda med ½ tsk salt. Varva potatis och kantarellfräs, ost, timjan, salt och peppar i en ugnsfast form. Häll på grädden. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter eller gör på mitt sätt: Sätt in gratängen i ugnen på 225 grader tills grädden börjar bubbla upp, täck med folie eller lock och sänk värmen till 100 grader och låt den stå några timmar i ugnen. När den nästan är klar tar du bort folien och låter grädden koka in ordentligt. Mitt sätt är klart godast och du kan göra bort tillagningen av gratängen långt innan gästerna kommer.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0