Gratinerad hummer.

 
Det finns många varianter på gratinerad hummer, men här får ni ett av alla som finns.
8 personer.
 
4 humrar
200 g smör, rumsvarmt
1½ dl finhackad bladpersilja
2 msk finhackad timjan
50 g finriven parmesanost
3 vitlöksklyftor, finhackad
1 tsk flingsalt
Ugn 250 grader.
 
Mosa ihop smör, persilja, timjan, vitlök och parmesan. Halvera humrarna. Ta bort den lilla magsäcken som sitter närmast huvudet. Ta även bort den mörka tarmen. Lägg Hummerhalvorna med snittsidan uppåt på en plåt. Bred på smöret och strö över flingsaltet. Gratinera i övre delen av ugnen i 5 minuter, Servera genast med citronklyftor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0