Senapsgriljerad kålrot.

 
Ett alternativ istället för julskinka till er som har någon som äter vegetarisk mat.
 
8 portioner.
 
1 kålrot 700 g
1 gul lök i klyftor
2 lagerblad
10 kryddnejlikor
1 msk salt / liter vatten
 
GRILJERING:
1 äggula
2 msk skånsk senap
0,5 dl ströbröd
 
Lägg kålroten i en kastrull med lök och kryddor. Tillsätt vatten och salt så det täcker. Koka under lock 1,5 timmar. Ta upp den och låt den svalna lite. Gnid av skalet och lägg kålroten i en ugnssäker form.
GRILJERING: Blanda äggula och senap och bred över kålroten. Strö över ströbröd och griljera i mitten av ugnen i 10 minuter tills kålroten är gyllene i färgen. Skiva upp.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0