Kycklingkebab med raita.
Yoghurtmarinerad lår kycklingfilé som träs på spett och grillas. Serveras i tortillabröd eller med något annat som du gillar.
4 - 6 portioner.
1 kg kycklinglår filé, skär varje filé i 3 bitar
3 dl rysk yoghurt
15 cm färsk ingefära, skalad och riven
4 klyftor vitlök, pressad
1 msk garam masala, indisk krydda
salt & peppar
RAITA:
5 dl rysk yoghurt
10 st. rädisor, fint skivade
2 vår / sommarlökar, fint skivade
1 kruka mynta, finhackad
1 msk garam masala
salt & peppar
SERVERING:
wraps
machesallad
mynta koriander
Börja med kycklingen. Blanda ihop yoghurt, ingefära, vitlök, garam masala, salt och peppar till en marinad och häll över kycklingen. Låt stå 30 minuter i rumstemperatur. Blanda sedan ihop alla ingredienser till raitan och ställ i kylen tills det är dags för servering. Trä kycklingen på spett, helst metallspett för de leder värmen in i kycklingen. Grilla på hög värme i 10 minuter. Fyll ett bröd med alltihopa.
Kommentarer
Trackback