Modern radiokaka.

 
En uppdaterad variant på den klassiska radiokakan med salta kex och den är mäktig, kan serveras med vispad grädde eller glass och goda bär.
 
75 g smör, smält
150 g mörk choklad, hackas
1 tsk frystorkat kaffe
2 tsk vatten
3 msk vispgrädde
1 äggula
½ dl florsocker
12 salta rektangulära kex
 
Blanda den hackade chokladen i smöret så att det smälter. Blanda kaffe med vatten och grädde och  rör ned blandningen, äggula och florsocker i chokladen. Täck en avlång form, 5 X 15 cm, med plastfolie. Bottna formen med ett lager chokladkräm. Lägg på 2 - 3 kex och täck med chokladkräm. Upprepa 3 - 4 gånger. Ställ i kylen ca 3 timmar. Ta ut kakan ca 30 minuter innan du ska skära den i skivor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0