Ostron med beurre blanc, svart rom och bacon.

 
Börja med att öppna ostronen och lägg dem sedan på ett stort fat med grovsalt så att de kan stå stadigt.
4 personer.
 
12 ostron
2 bananschalottenlökar, finhackas
1 msk smör + 200 g rumsvarmt smör
1 dl torrt vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
2 krm salt & 1 krm svartpeppar
½ paket bacon, 140 g, finhackas
Garnering:
3 msk svart stenbitsrom
dill
citronklyftor
 
Fräs löken i 1 msk smör. Häll på vin och vinäger, låt koka upp. Låt sedan sjuda tills hälften återstår. Sila och tillsätt citronsaft.  Låt kastrullen stå på låg värme. Vispa i 200 g smör, lite i taget. Salt & peppar.
Stek baconet knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper. Lägg på lite sås på varje ostron och toppa med rom, bacon och dill. Servera med citronklyftor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0