Parfait tårta.
Cattis vackra och goda parfait tårta.
Botten:
150 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl florsocker
1 dl kakao ( ev. ½ dl kakao om man vill ha den lite mildare )
1 nypa salt
Blanda samman alla ingredienser till en deg som precis håller ihop. Låt vila i kylen i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform och grädda på 175 grader i 15 minuter. Låt kallna innan du fryser den.
Parfait:
½ liter bär ( de flesta sorter passar till och med hjortronsylt
3 ägg
2 dl socker
3 dl grädde
Vispa vitorna hårt i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke och gulorna + sockret vitt och pösigt i en tredje bunke. Om du använder vinbär kan de behöva mixas. Blanda försiktigt vitorna med bären och rör sedan ned grädden. Häll parfait smeten på den kalla kakan och frys. Garnera gärna med färska bär.
Kommentarer
Trackback