Raggmunkar med fläsk.


En favoriträtt och en gammal klassiker som står sig än idag. Det går att servera med löjrom och ha det som förrätt.
 
4 portioner.
 
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
600 g potatis, skalas och rivs grovt
2 msk smör
 
Servering:
240 g stekt fläsk
2 dl rårörda lingon
 
Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Blanda snabbt ned den rivna potatisen i smeten så att den inte mörknar. Smält lite smör i en stekpanna. Klicka ut ½ dl smet, bred ut den något och grädda några minuter på varje sida. Stek fläsket och servera.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0