Tortillas.

 
Baka dina egna tortillas och smaksätt dem med riven morot. Väldigt enkelt och gott. Det går också att smaksätta med ½ - 1 tsk chilipulver för lite styrka. Visst skulle det väl vara roligt att servera hemgjorda tortillas till dina gäster. Till sommaren ska jag prova att baka dem på pizzastenen när vi ändå har glöd i grillen.
6 stycken.
 
4 dl vetemjöl + lite till utbakning
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
3 msk olja
1 st. morot, finriven 80 g
1 msk färsk ingefära, finriven, kan uteslutas
1 dl yoghurt
 
Blanda de torra ingredienserna, starta med 3,5 dl mjöl. Tillsätt olja, morot, ingefära och yoghurt, arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs och knåda ihop degen, den ska vara elastisk men inte fastna på bänken. Fastnar den tillsätter du mer mjöl. Rulla ut och dela i 6 lika stora delar. Forma bollar och kavla ut till 15- 20 cm stora rundlar, använd mjöl så att det inte fastnar. Borsta av mjölet och grädda i torr, varm stekpanna tills de fått färg på bägge sidorna. Linda in i kökshandduk så de håller sig varma. Förvara dem i plastpåse.
 

Kommentarer
Postat av: Gabriella

Jag gjorde tortillias i helgen:
5 dl mjöl
50 g smör
½ tsk salt
- mixas i matberedaren till en grynig massa
häll på 2 dl kokhett vatten och kör i matberedaren.
Superlätt och gott. Lätt att pimpa vidare säkert också!

Svar: Visst är det enkelt och gott, dessutom inga tillsatser av något onyttigt.
carina lundmark

2014-04-07 @ 21:34:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0