Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor.

 
De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före servering, så blir inte de frasiga smulorna mjuka.
4 portioner.
 
300 g rabarber, ansa och skär i bitar
3 msk råsocker
1 tsk riven ingefära
2 tsk pressad citronsaft
 
HAVRESMULOR:
1½ dl havregryn
2 msk ljus sirap
1½ msk smör
 
GRÄDDYOGHURT:
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk strösocker
 
Lägg rabarber, socker, ingefära och citronsaft i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarbern nästan mjuknat. Låt svalna. Blanda havregryn, sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg. Låt kallna. Vispa grädden och rör ned yoghurten. Tillsätt sockret. Varva rabarber, smulor och yoghurt i ett glas. Servera direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0