Kokoskyckling med lime och koriander.
2 lime
1 handfull koriander
2 stjälkar citrongräs
1 msk solrosolja
1 konservburk kokosmjölk
2 stora kycklingbröst
3 msk thailändsk fisksås (Nam Pla)
Servering:
4 klyftor lime
1 handfull korianderblad
salladslök
Koka ris enligt instruktioner på förpackningen. Grovhacka koriander och citrongräs och lägg i en mixer. Riv ner skal från två limefrukter i mixern. Mixa tills du har en slät smet. Värm solrosolja på hög värme i en stor wokpanna. Tillsätt smeten och stek i en till två minuter. Tillsätt kokosmjölk och blanda. Rör sedan i strimlad kyckling och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt fisksås och låt sjuda ytterligare fem minuter. Pressa över juicen från två lime. Precis innan servering, strö över finhackad salladslök och koriander. Servera med ris och limeklyftor.