Kokoskyckling med lime och koriander.

 
4 portioner.
Vietnamesisk kycklinggryta med kokosmjölk, lime och koriander. Snabbt och gott till vardags.
 
3 dl  ris          

2   lime          

1 handfull  koriander         

2 stjälkar  citrongräs          

1 msk  solrosolja          

1 konservburk  kokosmjölk          

2   stora kycklingbröst          

3 msk  thailändsk fisksås (Nam Pla)          

          Servering:        

4 klyftor  lime          

1 handfull  korianderblad         

salladslök

Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.  Grovhacka koriander och citrongräs och lägg i en mixer. Riv ner skal från två limefrukter i mixern. Mixa tills du har en slät smet. Värm solrosolja på hög värme i en stor wokpanna. Tillsätt smeten och stek i en till två minuter. Tillsätt kokosmjölk och blanda.  Rör sedan i strimlad kyckling och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt fisksås och låt sjuda ytterligare fem minuter. Pressa över juicen från två lime. Precis innan servering, strö över finhackad salladslök och koriander. Servera med ris och limeklyftor.                                           

                            

                                   

                            

                         


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0