Pasta med gruyère och krispig grönkål.
Sås
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
0,5 dl vitt vin
300 g grönkål
2,5 dl grädde
2 dl riven grottlagrad gruyèreost
salt och svartpeppar
Friterad grönkål:
100 g grönkål
1-2 dl matolja
Garnering:
riven gruyèreost
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Sås Skiva vitlök och vitlök. Skär bort grönsaksbladen från stjälkarna. Fräs allt i olivolja.
Slå på vinet och låt koka in helt. Slå på grädde och koka ihop. Smält i osten precis innan servering och blanda ihop med pastan och smaka av med salt och svartpeppar.
Friterad grönkål Hetta upp oljan. Skär bort grönkålsbladen från stjälkarna. Fritera i stekpanna på ca 160 grader tills grönkålen blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera.