Pasta med gruyère och krispig grönkål.

 
Enkel men lyxig pastasås på gruyèreost, grönkål, vitt vin och grädde. Toppa med friterad grönkål och riven gruyère.
 
4 portioner.
 
400 g  farfalle          

 Sås     

1   gul lök          

2 klyftor  vitlök          

1 msk  olivolja          

0,5 dl  vitt vin          

300 g  grönkål          

2,5 dl  grädde          

2 dl  riven grottlagrad gruyèreost          

   salt och svartpeppar         

  Friterad grönkål:         

100 g  grönkål          

1-2 dl  matolja          

 Garnering:  

riven gruyèreost

 

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.              

             Sås Skiva vitlök och vitlök. Skär bort grönsaksbladen från stjälkarna. Fräs allt i olivolja.               

                           Slå på vinet och låt koka in helt. Slå på grädde och koka ihop. Smält i osten precis innan servering och blanda ihop med pastan och smaka av med salt och svartpeppar.              

             Friterad grönkål Hetta upp oljan. Skär bort grönkålsbladen från stjälkarna. Fritera i stekpanna på ca 160 grader tills grönkålen blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera.              

      


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0