Kyckling Normandie.

 

Fina kycklingbröst får puttra i torr cider och sherry, inspirerat av ciderns hemort Normandie. Obs att cidern ska vara torr, den läskedrycksliknande duger inte här.

4 personer:

1 paket bacon, 140 g

4 kycklingbröstfiléer med skinn

1 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

1 msk smör

1/2 gul lök

1 dl torr sherry, gärna oloroso eller amontillado

2 1/2 dl torr äppelcider

1 syrligt rött äpple

1 tsk torkad timjan

2 dl vispgrädde

 

Servering:

pressad potatis

grönsallad

1. Strimla bacon, skiva löken tunt, kärna ur och skiva äpplet.

2. Stek baconbitarna knapriga på medelvärme. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

3. Krydda kycklingfiléerna runtom med salt och svartpeppar. Stek kycklingen gyllenbrun i smöret på medelvärme, 5-6 min per sida. Ta upp kycklingen ur stekpannan.

4. Stek löken i samma panna tills den mjuknat, 5-6 minuter. Tillsätt sherry och koka ihop lite grann. Tillsätt cidern och koka ihop tills hälften återstår. Lägg i äppelskivor, timjan och det stekta baconet och blanda väl, Häll på grädden och lägg i kycklingen, lägg på ett lock.

5. Sjud tills kycklingen är genomstekt ytterligare ca 5 minuter. Servera med tillbehören.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0