Jallapippi med fruktcouscous.
2 msk hackad koriander
2 msk hackad persilja
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja
Fruktcouscous:
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk gurkmeja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
5 dl couscous
1 dl torkade aprikoser
0,5 dl gula russin
2 fikon
2 clementiner
2 avokado
1 dl Blandade nötter
TILLBEHÖR:
Turkisk yoghurt
Marinera kycklingen i örter, vitlök, kryddor och olja. Stek eller grilla kycklingen. Koka upp kryddbuljongen till couscousen, häll i den torkade frukten och couscousgrynen. Sväll under lock i cirka 5 minuter. Rör försiktigt couscousen med en gaffel och blanda med skivad frukt, avokado och nötter. Servera på ett stort fat. Servera med turkisk yoghurt.