Aubergine med persilja, parmesan och vitlök.
Den här rätten ska stekas i pannan precis före servering. Om du har det som förrätt kan du servera en tsatsiki och en brödskiva till. Det går också att ha som tillbehör till en huvudrätt.
4 portioner.
2 auberginer
2 tsk salt
50 g parmesanost, riv
1 kruka persilja, hacka
3 vitlöksklyftor, pressa
2 dl ströbröd
svartpeppar
2 ägg
1 dl olivolja
Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor, du ska inte ha skalet kvar i botten. Salta dem på båda sidor. Lägg på ett hushållspapper och låt dem vattna ur i cirka 10 minuter. Blanda ost, persilja, ströbröd, svartpeppar och vitlök. Torka av auberginskivorna och doppa dem i uppvispat ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Stek dem i olja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida. Servera genast.
Kommentarer
Trackback