Päron - och palsternackssoppa.


En god och lite otippad kombination där både päron och palsternacka ger en något söt smak till soppan. Knapriga nötter och persiljeolja ger det lilla extra.
 
4 portioner.
 
1 stor palsternacka, skala och tärna
1 bakpotatis, 200 g, tärna
1 gul lök, tärna
2 päron, tärna
10 dl vatten
1½ dl grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
 
TOPPING:
25 g valnötter, grovhacka
1 msk hackad persilja
2 msk olivolja
salt
 
Lägg rotfrukter, lök och päron i en gryta. Häll på vatten. Tillsätt buljongtärning och lagerblad. Låt koka upp. Sjud under lock tills rotfrukterna är mjuka, cirka 25 minuter. Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät. Häll i grädden och koka upp. Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Mixa persilja och olja med lite salt. Häll upp soppan i tallrikar. Ringla över persiljeoljan och strö över valnötterna.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0