Kyckling med vitlöks - och persiljesmör och rostad paprika.

 
4 portioner.
 
1 kg kycklinglår med skinn
1 kruka bladpersilja
25 g smör
2 + 2 vitlöksklyftor
4 paprikor i olika färger, halvera
2 gula lökar, skär i smala klyftor
½ citron, saften
2 msk flytande honung
3 dl bulgur eller ris
50 g parmesanost, rivs
salt & peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka persiljan, pressa 2 vitlöksklyftor och blanda med smöret. Fördela smöret under skinnet på kycklingen. Strö över salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Blanda ihop paprika, lök, 2 vitlöksklyftor med skal, 1 msk olja, salt och peppar. Lägg grönsakerna på kycklingen och pressa över citronsaften. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Rör om efter halva tiden. När det återstår 5 minuter ringlar du på honung. Koka bulgur. Vid servering strör du på riven parmesanost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0