Kycklingwok med grönsaker och ris.


Ett tag framöver kommer det att bli vardagsrecept, men ändå med någon ovanlig ingrediens. Det här receptet har en asiatisk touch och du kan byta ut kyckling mot tex korv eller äta det vegetariskt.
4 portioner.
 
500 g kycklingfilé, skär i bitar
1 bit ingefära, skala och finriv cirka 3 msk
1 lime, riv skalet och pressa ur saften
3 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
3 dl ris, gärna basmati
2 röda paprikor, skär i bitar
1 röd chili tex spansk peppar, kärna ur och finstrimla
1 röd lök, strimla
125 g salladslök, skiva
1 broccolistånd, bryt i mindre buketter
100 g cashewnötter
strösocker
rapsolja
 
GÖR SÅ HÄR:
 
Blanda ingefära, limeskal, limesaft, soja, sambal oelek och ½ msk socker. Låt stå i rumstemperatur i 10 minuter. Koka riset. Bryn kycklingen i omgångar i 1 msk olja. Lägg upp dem på en tallrik. Fräs paprika i 1 msk olja i ca 1 minut. Tillsätt rödlöken och stek i 1 minut till. Tillsätt sedan salladslök och broccoli, stek ytterligare i 2 minuter. Blanda ned kycklingen i grönsaksblandningen. Sila såsen och häll den i stekpannan och låt allt bli genomvarmt. Garnera med cashewnötter och lite finstrimlad ingefära. Servera med ris.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0