Stekt potatisgnocchi med bacon, röd lök och rårörda lingon.

 
Istället för majrova kan du ta kålrabbi eller något liknande.
 
4 portioner.
 
2 påsar färsk potatisgnocchi
225 g frysta lingon
2 små majrovor, skala och skär lövtunna, gärna på mandolin
1 äpple, skiva tunt
2 paket jägarbacon, strimla
2 rödlökar, strimla
½ kruka timjan, hacka
70 g salladsmix
strösocker
vitvinsvinäger
salt & peppar
 
Tina lingonen och tillsätt 3 msk socker, rör om och låt stå. Lägg äpple, majrova, 1 msk vinäger, 1 msk olja, salt och peppar i en skål. Stek bacon krispigt och låt rinna av på ett hushållspapper. Stek löken i olja. Koka gnocchin enligt anvisning på paketet, häll sedan bort vattnet och låt ånga av. Stek gnocchin i olja och krydda med salt & peppar. Strö över bacon och timjan på den stekta gnocchin. Vänd ihop majrova, äpple och salladsmix. Servera gnocchin med lingon och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0