Pepparkakspaj.
Pajtäcket kan du använda till vilka bär eller frukter som du själv vill. Gillar du inte lingon så är det bara att utesluta det.
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
100 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
FYLLNING:
4 - 5 äpplen
1 msk smör
0,5 dl strösocker
1 dl lingon
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform på ca 25×30 cm.
2. Skala äpplena, skär i tärningar och vänd dem i sockret. Stek äpplena i smöret på medelvärme i ca 5 minuter för att få dem lite mjuka.
3. Fyll formen med äpplen och tillsätt lingonen.
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
5. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädden och sirapen.
6. Blanda ner smöret i de torra ingredienserna och arbeta ihop. Klicka ut degen på fyllningen och grädda i ca 30 tills pajen fått fin färg.
7. Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås. Jag dekorerade med lite frysta lingon.
2. Skala äpplena, skär i tärningar och vänd dem i sockret. Stek äpplena i smöret på medelvärme i ca 5 minuter för att få dem lite mjuka.
3. Fyll formen med äpplen och tillsätt lingonen.
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
5. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädden och sirapen.
6. Blanda ner smöret i de torra ingredienserna och arbeta ihop. Klicka ut degen på fyllningen och grädda i ca 30 tills pajen fått fin färg.
7. Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås. Jag dekorerade med lite frysta lingon.
Kommentarer
Trackback