Escolanets. (dadlar med bacon)

 
En klassiker till tapas buffé där det blir fantastiskt gott med sötman i dadlarna ihop med den rökta smaken. Tål du inte valnötter eller mandlar kan du utesluta dem. Praktiskt för du kan göra dem i förväg. Räcker till 6 - 8 personer.
 
Ingredienser:

16 st tandpetare

Kärna ur dadlarna om de inte är redan är urkärnade.  Skär ett längsgående snitt och pilla ur kärnan. Halvera valnötshalvorna genom att bryta sönder dem och pilla in en nöt  i varje dadel.

Halvera baconskivorna och rulla dem runt dadlarna. Fäst med en tandpetare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och stek dem mitt i ugnen cirka 15 minuter tills baconet känns lite knaprigt. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Det går också att steka dem i lite olja i en stekpanna.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0