Ostgratinerade tunnbrödsnittar à l’Alsace.

 
 
Alsacepizzan tarte flambée har inspirerat till dessa festliga, smakrika tilltugg, som går bra att förbereda och ha inslagna i folie i kylen fram till gratineringen – då väntar du till dess med att skära rullarna i bitar.
 
4 portioner.
 
2 ark mjukt tunnbröd
1 gul lök, strimla tunt
2 msk smör
4 - 5 msk crème fraiche
svartpeppar
60 - 80 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
1 dl finriven gruyère eller annan smakrik ost
 
 Stek löken helt mjuk i smöret på svag värme, den ska inte få färg.

 Sätt ugnen på 225°. Bred crème fraiche på bröden. Fördela löken och peppra. Lägg skinkskivorna i ett lager ovanpå. Rulla ihop från kortsidan och skär varje rulle i 6 bitar (totalt 12 bitar).

 Lägg rullarna med snittytan upp i muffinsformar. Fördela osten över och gratinera i övre delen av ugnen 5-6 min, tills osten smält och fått lite färg. Servera direkt, klipp eventuellt lite krasse över.

 

Dryckesförslag

Vitt vin 2014 Gustave Lorentz Riesling Réserve, Frankrike Nr 22257

Eller, vitt mousserande vin Cava Blanc de Noirs, Spanien Nr 7610, ekovin

Alkoholfri cider Somersby Cider Non Alco, Sverige Nr 1939

 
 
 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0