Fake fried chicken med coleslaw.

 
Pankos ströbröd gör kycklingen krispig. Pankos är ett japanskt ströbröd som finns på de flesta matvarubutiker. Det påminner om chicken nuggets och det blir ännu godare om du friterar kycklingen.
 
4 portioner.
 
   ägg

0,5 dl  gräddfil

1 tsk  oregano

0,5 msk  dijonsenap

600 g  kycklinglårfilé

2 dl  pankoströbröd

 

Coleslaw:

200 g strimlad vitkål

2  rivna morötter

1  liten rödlök

1 dl  yoghurt 10%

1 dl  majonnäs

1 msk  ketchup

1 msk  dijonsenap

1 tsk  chiliflakes

salt och svartpeppar

 

Tillbehör:

ev sötsur sås

ev picklad rödlök

 

 

Vispa ägget lätt och tillsätt gräddfil, oregano och senap. Skär varje  kycklinglår i två eller tre bitar. Salta och peppra kycklingen. Doppa i äggblandningen och sedan i ströbrödet. 

Lägg kycklingbitarna på ett galler och tillaga högt upp i ugnen tills de är gyllene, ca 15 min på 200  grader.. Servera med coleslaw.

Coleslaw:

Lägg alla grönsaker i en bunke och blanda med yoghurt, majonnäs, ketchup, senap och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0