Knäckig päronpaj med ingefära.

 
 
6 mogna päron
1 tsk riven färsk ingefära
150 g smör
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 200 grader, skala och kärna ur päronen. Smörj formen med smör, och skär päronbitarna i skivor. Riv över ingefära och börja sedan med knäck-täcket. Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen, Lägg päronbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över frukten. Ställ in i mitten på ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Servera med glass eller vaniljsås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0