Vaniljhjärtan i långpanna.

 
Receptet från Hemmets journal.

Eftersom fyllningen sjunker ned i kakan så blir den extra saftig. Gör den i en långpanna 30 X 40 cm.

 

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

 

FYLLNING:

2 dl kesella

5 dl crème fraiche

4 ägg

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

 

Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter. Pudra florsocker över kakan när den svalnat.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0