Varm svampsallad med getost.

 
Lättgjord och ändå festlig start på middagen som funkar perfekt med att glas fylligt vitt vin.
 

Krutonger

2-3skiva(or) bondbröd

1 msk rapsolja

 salt

Svampsallad

200g skogschampinjoner

2 - 3 msk smör

salt & peppar

100 g blandad sallad

150 - 200 g getost

Garnering

oliv - eller citronolja

 

 Sätt ugnen på 180°. Riv brödet i smulor, vänd runt dem i olja och lite salt. Rosta krutongerna gyllene och knapriga mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut och låt svalna.

 Smula getosten. Skiva svampen grovt. Stek svampen helt igenom i smör, salta och peppra. Blanda sallad, svamp och krutonger, fördela på fyra tallrikar. Fördela getosten, ringla över olja och servera bums.

 

DRYCKESTIPS:

 

2014 Marie d’Alsace, Frankrike, ekovin  Nr 12244, 79 kr

eller

         2015 Four o’Clock Chardonnay, Australien, ekovin Nr 6439, 99 kr

Alkoholfritt:

Eriksberg Julbordslager, Sverige Nr 1960, 11:90 kr/33 cl

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0