Varm svampsallad med getost.
Lättgjord och ändå festlig start på middagen som funkar perfekt med att glas fylligt vitt vin.
Krutonger
2-3skiva(or) bondbröd
1 msk rapsolja
salt
Svampsallad
200g skogschampinjoner
2 - 3 msk smör
salt & peppar
100 g blandad sallad
150 - 200 g getost
Garnering
oliv - eller citronolja
Sätt ugnen på 180°. Riv brödet i smulor, vänd runt dem i olja och lite salt. Rosta krutongerna gyllene och knapriga mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut och låt svalna.
Smula getosten. Skiva svampen grovt. Stek svampen helt igenom i smör, salta och peppra. Blanda sallad, svamp och krutonger, fördela på fyra tallrikar. Fördela getosten, ringla över olja och servera bums.
DRYCKESTIPS:
2014 Marie d’Alsace, Frankrike, ekovin Nr 12244, 79 kr
eller
2015 Four o’Clock Chardonnay, Australien, ekovin Nr 6439, 99 kr
Alkoholfritt:
Eriksberg Julbordslager, Sverige Nr 1960, 11:90 kr/33 cl
Kommentarer
Trackback