Dragonkyckling med ris.

 
Krämig kycklingpanna med dragon, senap och vitlök. Enkel vardagsmat.
 
4 portioner.
 
800 g  kycklingfilé

                       salt och peppar                    

25 g smör till stekning

3 klyftor vitlök 

gul lök

2 dl torrt vitt vin

2 dl crème fraiche

3 dl grädde

3 msk torkad dragon

2 msk kycklingfond

2 msk dijonsenap

 

Servering:

ris

 

Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen. Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.  Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.  Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.              

                                  

                                                   

                                                     

                                    

                      

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0