Glasstårta med mocca och marängtoppar.
En mycket lättgjord och perfekt bjuddessert som kan stå färdig i frysen flera dagar före kalaset. Kom bara ihåg att den behöver frysas några timmar innan servering. Receptet kommer från Maud Onnemark.
1 msk frystorkat kaffe
3 dl vispgrädde
2 stycken äggulor
1 dl florsocker
100 g mini maränger
30 g mörk choklad till garnering
Finstöt kaffepulvret och blanda det med grädden i en skål.
Vispa äggulor och florsocker med elvisp.
Vispa grädden med kaffepulvret. Vänd ner den i äggulevispet.
Klä en form med plastfolie eller kläm fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbar kant, ungefär 20 cm i diameter.
Vänd ner hälften av marängerna i smeten. Häll den i formen, täck den och låt stå i frys några timmar.
Vid servering: Garnera med återstående marängdroppar. Lossa kanten. Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över tårtan strax före servering.
Kommentarer
Trackback