Glasstårta med mocca och marängtoppar.

 
En mycket lättgjord och perfekt bjuddessert som kan stå färdig i frysen flera dagar före kalaset. Kom bara ihåg att den behöver frysas några timmar innan servering. Receptet kommer från Maud Onnemark.
 
1 msk frystorkat kaffe
3 dl vispgrädde
2 stycken äggulor
1 dl florsocker
100 g mini maränger
30 g mörk choklad till garnering
 
 Finstöt kaffepulvret och blanda det med grädden i en skål.

Vispa äggulor och florsocker med elvisp.

 Vispa grädden med kaffepulvret. Vänd ner den i äggulevispet.

Klä en form med plastfolie eller kläm fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbar kant, ungefär 20 cm i diameter.

 Vänd ner hälften av marängerna i smeten. Häll den i formen, täck den och låt stå i frys några timmar.

 Vid servering: Garnera med återstående marängdroppar. Lossa kanten. Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över tårtan strax före servering.

 
 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0