Kycklinburgare med mangodressing.

 
En hälsosammare och väldigt god variant av klassisk burgare. Här har jag använt kycklingfärs och till dressingen naturell yoghurt och mango.
 
4 portioner.
 
400 g kycklingfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
3 msk finhackade örter, t ex persilja och basilika
salt, peppar
1 tsk chilipulver
2 msk smör eller margarin
4 hamburgerbröd
100 g salladsblad, valfria
2 tomater, skivade
100 g frysta mangotärningar, tinade
1 dl mango chutney
2 1/2 dl naturell yoghurt
 
Blanda färs med ägg, vitlök, örter och kryddor. Forma till 4 hamburgare. Stek eller grilla burgarna tills de är genomstekta, ca 6 minuter på varje sida.
Dressing:
Tag undan 1/3 av mangobitarna. Mixa resten till lent mos. Vänd ner yoghurt och mango chutney, smaka av med salt och peppar.
Värm bröden i ugnen, lägg sallad och tomat på bröden. Lägg på burgarna och några mangobitar överst. Toppa med dressing.
Lägg på brödlocket, stick en pinne genom så att allt hålls på plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0