Surdegspizza.
2 stycken.
Pizzadeg:
85 g aktiv Surdegsgrund
10 g Olivolja
120 g Vatten
150 g Vetemjöl
100 g Dinkelsikt
6 g Salt
Rör ihop ingredienserna till en smidig deg. Sätt plastfolie på bunken.
Låt jäsa i rumstemperatur i 5-6 h, till dubbel storlek.
Börja med att sätta ugnen på 250°C och sätt in en baksten eller plåt mitt i ugnen.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar.
Tryck ut till två jämnstora pizzor med en tjock kant runt.
Förgrädda pizzabotten i 2-3 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar.
Tryck ut till två jämnstora pizzor med en tjock kant runt.
Förgrädda pizzabotten i 2-3 minuter.
Fyllning:
200 g Riven ost av valfri sort
tomatsås
200 g Mozzarella
Prosciutto
Ruccola
Körsbärstomater
Lägg på mozzarella.
200 g Mozzarella
Prosciutto
Ruccola
Körsbärstomater
Lägg på mozzarella.
Grädda mitt i ugnen i 5 minuter och tag sedan ut pizzan.
Lägg på prosciutto och grädda i ytterligare 8-10 minuter.
Strö över ruccola och tomater innan servering.
Kommentarer
Trackback